04 augustus 2014

Ik ga verhuizen en tijdens het opknappen van de nieuwe woning huur ik ook nog mij oude verblijf. Moet ik dan twee brandverzekeringen nemen?

Wanneer u gaat verhuizen/bouwen is er meestal een periode waarin u tegelijk twee woningen “bezet”. Gelukkig houden de verzekeringsmaatschappijen rekening met die mogelijkheid die inderdaad maar al te vaak voorkomt. Uw woonverzekering geldt dan tegelijk voor de beide gebouwen en voor de gedekte inhoud op beide adressen gedurende een periode die begint waarop de nieuwe woning ter beschikking wordt gesteld.

Er zijn natuurlijk enkele voorwaarden : in de eerste plaats moet u tijdig uw verzekeraar inlichten. Daarna zal de periode van dubbele dekking ingaan (vaak 2 maand) en deze kan variëren van maatschappij tot maatschappij en over de verschillende dekkingen (bvb verschillend voor gebouw of inhoud). Ga dus zeker na in uw polis hoe de vork aan de steel zit bij uw brandverzekering. Of contacteer ons, uw onafhankelijke makelaar. Wij kunnen u zeker gepast advies geven.

Tenslotte moet u ook de adreswijziging meedelen zodra de verhuis een feit is. De brandpolis kan dan aangepast worden aan de nieuwe situatie en zo definitief overgezet worden op de nieuwe woning. Zo bent u op geen enkel moment onder- of oververzekerd. Indien u nalaat om tijdig de verhuis door te geven zal uw polis na de periode van dubbele dekking enkel de schade aan de oude woning dekken. Nalatigheid op dat vlak kan u dus duur te staan komen.