19 september 2017 | Op tien jaar tijd drie keer minder jonge verkeersdoden

Tussen 2006 en 2016 is het aantal jongeren (tussen 18 en 24 jaar) dat jaarlijks sterft in het verkeer gedaald van 148 naar 50, of drie keer minder. Het BIVV is erg blij met deze cijfers.

Volgens Benoît Godart, woordvoerder van het Belgisch Instituut voor verkeersveiligheid, die door onze collega’s van de RTBF werd geïnterviewd, zijn deze cijfers het resultaat van de toegenomen controles. Vergeleken met die jaar geleden, zijn er 2,5 keer meer controles. Ook de BIVV-voorlichting en de gedragsverandering door de “Bob”-campagnes werpen vruchten af.

“Het filmpje bij de campagne “Hij is te snel gegaan”, waarbij bestuurders op hun eigen begrafenis worden uitgenodigd, werd duizenden keren bekeken”, stelt Benoit Godart. “Steeds meer jongeren vinden het evident dat je niet rijdt wanneer je gedronken hebt.”

Het BIVV gaat echter erg kort door de bocht bij het publiceren van deze uitstekende cijfers want het instituut rept met geen woord over de verbeterde actieve en passieve veiligheid in auto’s en spreekt al evenmin over de veralgemening van veiligheidssystemen zoals bijvoorbeeld ESP.

 

Bron: Gocar.be