26 juni 2014

Welke verzekering heb ik nodig voor mijn kind dat op bivak trekt met de jeugdbeweging ?

Als uw kind lid is van een grote jeugdbeweging zoals Chiro, Scouts & Gidsen, KSA, KSJ,… is uw zoon of dochter via de standaard ledenpolis verzekerd voor zijn of haar burgerlijke aansprakelijkheid, voor eigen letsels en is rechtsbijstand meestal ook voorzien. Die polissen blijven geldig op kamp maar meestal sluit de jeugdbeweging tijdelijke verzekeringen die de dekkingen uitbreiden, zoals bijvoorbeeld reisbijstand.

Raadpleeg de website van de betrokken jeugdbeweging om een overzicht te krijgen van de verschillende polissen en dekkingen. U kunt dan zelf beslissen of u een betere dekking wenst voor uw kind.

 Bekijk wat dat betreft alvast eens uw eigen portefeuille aan verzekeringen en leg die naast die van de jeugdbeweging. Zo zal u kunnen inschatten of uw kind voldoende verzekerd is. Wat dat betreft denken we aan volgende polissen :

  • Familiale verzekering : meestal geldt de dekking van uw gezinspolis in heel Europa. Vergelijk de bedragen met die van de jeugdbeweging.
  • Ongevallenverzekering : hebt u een eigen ongevallenpolis dan kan deze interessanter zijn dan de polis van de jeugdbeweging.
  • Hospitalisatieverzekering : bij de jeugdbeweging is dit luik vaak beperkt. Meestal zal uw eigen polis ruimere waarborgen bieden.
  • Reisbijstandsverzekering : kan zeker nuttig zijn, al was het maar om uw verplaatsingskosten te vergoeden om naar uw kind te reizen als het op vakantie in een ziekenhuis belandt.

Bron : Assuralia